Här har vi samlat intervjuer med kursdeltagare och utbildningsansvariga som reflekterar över utbildningar med Finanskompetens.

Rikard Josefson, LFRikard Josefson, Länsförsäkringar Bank:
”Vi måste visa mer omtanke med låntagarna”

Redan våren 2014 införde Länsförsäkringar sin egen bolånelicens. Utbildningen och licenstestet utvecklades i samarbete med Finanskompetens.

Elisabeth GardeliusHandelsbanken kompetenssatsar inom försäkringsrådgivning

Elisabeth Gardelius Hammarskiöld på Handelsbanken Liv berättar om bankens stora kompetenssatsning inom livförsäkringsområdet.

marie-miniEfter Finanskompetens kundmötesträning:
”Du har ju inte frågat tidigare, svarade kunden”

Intervju med tre deltagare, från tre olika företag, i Finanskompetens öppna kundmötesträning. Vad tar de med sig från utbildningen?

michael-miniKundmötesträning viktig i Nordeas livdiplomutbildning

Under 10 års tid har Nordea genomfört livdiplomutbildning i samarbete med Finanskompetens. Ansvarige Michael Malmström berättar om hur han ser på  utbildningen och samarbetet.

maria-miniNy bank börjar med att licensiera ledningsgruppen

Sparbanken Skåne har SwedSec-licensierat en stor del av sin ledningsgrupp. De har förberett sig inför testet genom att gå Finanskompetens utbildning för ledning och kontrollfunktioner.

olle-miniPrivate Bankers tränar kundmöte i skarpt läge

Swedbank har genomfört ett längre utbildningsprogram för Private Bankers. Här reflekterar beställaren, programansvarig och tränaren över det block som ägnats åt att utveckla och träna kundmötet.

silvia-miniNöjda deltagare efter första specialistutbildningen

– Lärarna var jättebra, pedagogiska och engagerade! De hade bra övningar anpassade till varje dags ämnesområde, då vi var och en fick tänka till på egen hand, säger Silvia Wallgren på SEB.