Ny VD till Finanskompetens

Ny VD till Finanskompetens

Finanskompetens har rekryterat Rasmus Melander som ny VD. Rasmus startar den 1 september 2017 och tar då över efter Olle Hernell som varit tillförordnad VD under en tid.

Rasmus har under de senaste 17 åren på olika sätt jobbat inom finansbranschen och kommer närmast från rollen som vice VD på Compricer, som han också var med och grundade.

– Jag ser en fantastisk potential i den kunskap och erfarenhet som finns i bolaget idag och med den, tillsammans med teamet, kunna hitta nya vägar framöver. Finanskompetens satsar nu mycket och jag är väldigt glad att ha fått chansen att vara delaktig i att driva bolaget framåt, säger Rasmus.

– Jag är väldigt glad och nöjd att vi lyckats få en person av Rasmus kaliber som VD och delägare i Finanskompetens! Vi får en ledare och företagsbyggare som redan är varm i kläderna efter sin framgångsrika entreprenörsresa inom Compricer, säger Mathias Söderström, grundare och styrelseordförande i Finanskompetens.

Vi frågar Mathias Söderström, grundare och styrelseordförande i Finanskompetens:

Varför anställer vi Rasmus som ny VD?
Våra kunders affär utmanas av både digitalisering och tuffare regelverk. Kompetenskraven hos medarbetare och ledare byggs på i allt snabbare takt. Vi på Finanskompetens har redan idag en hög branschkompetens och förmåga att ta fram och genomföra väl fungerande utbildningar. Med den kompetens som Rasmus nu tillför bolaget, får vi ännu mer spets på det digitala inslaget i våra erbjudanden. Vi blir också en vassare och mer utvecklingsinriktad samarbetspartner, som stärker kompetensen i våra kunders digitala och traditionella kanaler.

Vi frågar Olle Hernell, tf  VD på Finanskompetens: 

Vad blir din roll när Rasmus kommer in som ny VD?
Jag kommer att jobba tätt ihop med Rasmus med att utveckla både våra kundrelationer och våra erbjudanden. Vi har dessutom många stora och väldigt spännande uppdrag att hugga tag i efter sommaren, så jag kommer givetvis att fokusera på dem i min roll som projektledare. Det känns jättekul att få in Rasmus som ny kraft i vårt gäng, som kan se på det vi gör från lite andra perspektiv.

Vi frågar Rasmus Melander, blivande VD på Finanskompetens:

Vem är du, Rasmus?
Under de senaste 17 åren har jag på olika sätt jobbat inom finansbranschen. Senast var jag med och startade Compricer som hjälper privatpersoner med olika lösningar inom deras privatekonomi. Jag drivs av att hitta nya vägar för bolag och anpassa dem till förändringar i marknaden.

Privat så är jag pappa till två små yrväder, önskar alltid att jag fick fler skiddagar varje vinter och försöker snickra på en liten stuga i skärgården trots tummen mitt i handen.

Hur vill du utveckla Finanskompetens kunderbjudande?
Jag kommer från ett digitalt sammanhang och ser enorma möjligheter i de förändringar som nu sker i finansbranschen. Vi ska fortsätta vara ett stöd och en partner för våra kunder och därigenom hjälpa dem att hitta lösningar på utmaningar de nu står inför. Delvis kommer vi göra det genom att fortsätta ligga i framkant i våra nuvarande utbildningar, men också satsa på nya områden som jag hoppas vi kan berätta mer om inom kort!

Vad tar du med dig från din tidigare entreprenörsresa i Compricer, som du tror att du vill använda framåt?
Jag har sett mycket av hur förändringar i konsumentbeteende skapat både utmaningar och möjligheter för finansbranschen. För mig handlar det väldigt mycket om att förstå våra kunders utmaningar och hur vi kan hitta lösningar för dem. Då kan vi växa tillsammans genom att vi som mindre aktör kan genomföra idéer och lösningar som inte ryms i en större organisation med andra prioriteringar.

Vilka utmaningar står finansbranschen inför vad gäller kompetens?
Dels det uppenbara i löpande förändrade och ökade regulatoriska krav, men jag tror att mycket också kommer att handla om att anpassa sig till nya sätt som finansiella tjänster konsumeras på och hur man utifrån det, med basen i kompetensen, kan bli relevant och hitta konkurrensfördelar.

Förutom utbildningar, vilken är din bästa lärupplevelse du varit med om privat eller företagsmässigt?
För egen del skulle jag säga att det var när jag för några år sedan tog dykarcert.

Och varför var den så bra?
En riktigt bra upplevelse måste ha en tydlig koppling mellan teori och praktik. Att efter en kortare teoretisk grund märka att det redan vid första tillfället i vattnet gick att tillämpa kunskaperna, innebar att jag kunde njuta av upplevelsen. Det var för mig ett klockrent exempel på teori som inte stannar i utbildningstillfället utan går att ta vidare i verkligheten.

Dela nyheten