Den här distansutbildningen förbereder dig som är informationsgivare inför Swedsecs licensieringstest för rådgivare. Målet är att du ska få de kunskaper du behöver för att kunna arbeta med rådgivning till kunder.

Utbildningen vänder sig till dig som aktivt jobbar som informationsgivare och ska bygga på dina kunskaper för att uppnå Swedsecs krav för rådgivare. Innehållet i utbildningen utgörs i första hand av nya kunskapskrav, som du inte redan inhämtat som informationsgivare. Har du jobbat som informationsgivare, men vill uppdatera samtliga kunskaper du behöver för att skriva Swedsecs test för rådgivare, ska du i stället välja utbildningen Swedsec Rådgivare Distans.

En detaljerad och interaktiv studieplan vägleder dig genom studierna. Du inleder varje avsnitt med Finanskompetens eget diagnostest. På så sätt styr dina förkunskaper vilka delar av utbildningen du ska prioritera. Därefter varvas e-learning och litteraturstudier med instuderingsfrågor och snabbfakta. På så sätt blir det både roligare och lättare att ta till sig all kunskap du behöver inför testet och din karriär som rådgivare.

Målgrupp

Utbildningen vänder sig till dig som är informationsgivare inom bank, försäkring och värdepappersförmedling och som ska skriva Swedsecs licensieringstest för rådgivare. Utbildningen kan också genomföras av dig som är privatperson.

Genomförande

Du genomför utbildningen på distans i Finanskompetens utbildningssystem Portalen. Till din hjälp har du en detaljerad studieplan som steg för steg tar dig genom utbildningen. Du får också stöd av Finanskompetens egna diagnostest, som ger besked om vad du kan och inte kan. Licensieringstest bokar och skriver du hos Swedsec.

Innehåll

Utbildningen är uppbyggd utifrån dina förkunskaper som informationsgivare och fyra delområden enligt Swedsecs kunskapskrav för rådgivare:

 • Delområde 1. Produkter och hantering av kundens affärer
  Här tar vi endast upp nya delar, som du inte redan inhämtat som informationsgivare.

 • Delområde 2. Ekonomi
  Här tar vi endast upp nya delar, som du inte redan inhämtat som informationsgivare.

 • Delområde 3. Etik och regelverk
  Här tar vi endast upp nya delar, som du inte redan inhämtat som informationsgivare.

 • Delområde 4. Pensioner och försäkring
  Här behandlas samtliga kunskapskrav för delområde 4.

En bok ingår i utbildningen:

 • Placeringsrådgivning, Studentlitteratur

Därutöver ingår ett skräddarsytt självstudiematerial i form av:

 • Finanskompetens diagnostester
 • e-Learning och film
 • Träningspass – instuderingsfrågor och svar
 • Snabbfakta
 • Kompletterande faktamaterial
 • FAQ
Kontakt

För ytterligare information och support, kontakta:
Finanskompetens Support
Telefon 08-651 71 65

För offert för större grupper, kontakta:

Javier Massot
Kundansvarig