ÅKU 2017

SwedSec erbjuder yrkesrollsanpassade tester och därför är numera också ÅKU anpassat till yrkesroller, för att göra det mer relevant för fler.

Nytt för ÅKU 2017 är att ytterligare en yrkesroll lagts till; nämligen de som arbetar med bolån dvs. personer som arbetar med att sätta samman, erbjuda, bevilja, förmedla eller ge råd om bostadskrediter till konsumenter, t.ex. rådgivare och kredithandläggare.
För att bli godkänd i ÅKU 2017 ska man genomföra minst sju för yrket relevanta ämnen, medan de som tillhör kategori bolån ska genomföra minst fem ämnen. 2017 är det tydlig tonvikt på regelverk och riktlinjer. Det handlar bl.a. om de kommande reglerna inom rådgivning för värdepapper, bolån, livförsäkring, försäkringsförmedling och penningtvätt.

Vi på Finanskompetens håller nu på att analysera och tolka kraven för ÅKU 2017. Utifrån kunskapsmålen tar vi fram vår pedagogiska, nyttiga och uppskattade utbildning. Det gör vi tillsammans med våra kompetenta ämnesexperter och vår skickliga samarbetspartner HiQ.

För Finanskompetens är det elfte året i rad som vi tar fram ÅKU. Det gör att vi har mycket kunskap och erfarenhet inom de ämnesområden som utbildningen omfattar vilket gör att vi kan säkerställa en ÅKU av högsta kvalitet.

Vi ser fram emot att erbjuda dig ÅKU 2017 och räknar med leverans med start under maj 2017.

Här hittar du SwedSecs kunskapskrav för ÅKU 2017.

Dela nyheten