”Licensen öppnar nya möjligheter för mig.”

Alina Dufwa, deltagare  Finanskompetens Specialist komplettAlina Dufwa arbetar inom back office för onoterade bolag på Skandia Liv. Tillsammans med sina kollegor har hon precis gått Finanskompetens licensieringsutbildning inför SwedSecs test för specialister. Utbildningen genomfördes exklusivt för Alinas avdelning på Skandia. Innehållet var dock detsamma som Finanskompetens öppna utbildningar.

– Vi var 18 personer som deltog i utbildningen, alla med olika kompetensnivåer. Det förstod lärarna snabbt och var bra på att hantera. Jag tycker att de hade mycket bred kompetens, var pedagogiska och uppmuntrade till delaktighet. Dagarna har varit både roliga och givande, säger Alina Dufwa.

Alina och hennes kollegor arbetar med kapitalförvaltning.
– Det jag kommer ha mest nytta av i min nuvarande roll är de delar av utbildningen som handlar om handel, administration och regelverk. Samtidigt har jag lärt mig mycket annat som gör att jag nu har en bättre förståelse för finansmarknaden som helhet. Jag är övertygad om att licensen kommer att öppna många nya möjligheter för mig.

Hur kan utbildningen bli ännu bättre?
– Jag märkte snabbt att förförståelsen underlättade lärandet under utbildningsdagarna. Jag hade därför önskat att kursdagarna legat mer utspritt, då hade jag hunnit förbereda mig lite mer inför varje delmoment.

Nu återstår en hel del självstudier inför testet i mitten av oktober.
– Min plan är att jag ska plugga lite varje dag. Utbildningsdagarna har täckt det viktigaste, men jag inser att det är mycket jag måste kunna. Tur att jag har stöd både av mina kollegor och av Finanskompetens, avslutar Alina.

Dela nyheten