”Nu slutar jag som operativ chef på Finanskompetens”

Nu slutar jag som operativ chef på Finanskompetens. Rekryteringen av Jonas Dahlqvist som VD innebär att jag relativt snabbt fasas ut från det dagliga arbetet på företaget. Under en övergångsperiod är jag kvar som projektledare för utvecklingen av vårt nya erbjudande, som just nu går under namnet Training Academy. Jag fortsätter också mitt arbete som styrelseordförande i företaget och kommer att stötta Jonas så att han får bästa möjliga förutsättningar att driva och utveckla verksamheten. Siktet är inställt på att Finanskompetens ska vara finansbranschens givna utbildningspartner.

Jag har fått varMathias Söderströma med om så mycket roligt på Finanskompetens! Det startade med en blygsam ambition om att det borde gå att göra finansutbildningar med bättre pedagogik och kanske, kanske att jag skulle kunna försörja mig på det. Att vi skulle bli landets största och mest framgångsrika företag inom finansutbildningar, och att vi idag erbjuder flera hundra timmars digital utbildning med bra pedagogik, det hade jag inte kunnat drömma om! Vi har kommit hit tack vare det förtroende som våra kunder har gett oss och genom att vi lyckats hitta driftiga medarbetare och kompetenta ämnesexperter. För Finanskompetens är ett samarbetsprojekt. Mellan finansiella institut, oss medarbetare på Finanskompetens och alla de ämnesexperter, pedagoger och webbutvecklare som vi anlitar. Det är ett fantastiskt nätverk av spännande människor som tillsammans skapar utbildning som bidrar till att höja kompetensen i branschen.

Åren på Finanskompetens har lärt mig hur viktigt det är att känna glädje och motivation i arbetet. När man får möjlighet att jobba med frågor som engagerar och inspirerar en kan man åstadkomma mycket, ihop med andra. Nu väljer jag att sluta av både yrkesmässiga och privata skäl. Var sak har sin tid. Vad jag ska göra har jag inte bestämt mig för än, men jag kommer inte släppa kompetensutveckling. Privat vill jag vara mer närvarande i mina barns och min familjs liv. Jag hoppas också få tid och möjlighet att utveckla mina intressen och relationer till människor i min omgivning.

Tack alla för åren vi har haft ihop!

Mathias Söderström

Dela nyheten