Ny utbildningssatsning: Hållbarhet

Hållbarhet är i fokus bland företag, allmänheten, politiker och lagstiftare.

På Finanskompetens, har vi sedan våren arbetat med att kravställa och producera en branschgemensam hållbarhetsutbildning riktad mot bank, finans och försäkring. Detta är en av våra största satsningar på länge inom ett område som är både relevant och viktigt.

Vår utbildning bygger på de behov som våra kunder förmedlat till oss om ett helhetsgrepp inom hållbarhetsområdet riktat mot just bank, finans och försäkring. Många av våra kunder har ett behov av en onboarding för att säkerställa samtliga medarbetares grundkunskap och förståelse för finansbranschens centrala roll i arbetet med hållbarhet.

En annan grund till vår stora satsning är självklart pågående uppdateringar av existerande regelverk och nya regelverk från EU som kommer att påverka finansbranschen och dess medarbetares dagliga verksamhet. Disclosureförordningen börjar gälla från mars 2021 där vissa typer av finansmarknadsaktörer kommer att vara skyldiga att lämna särskild hållbarhetsinformation på sin webbplats och i upplysningar som lämnas innan avtal ingås. Produktionen av Finanskompetens hållbarhetsutbildning, ”Certifiering – Hållbarhet inom Finansbranschen” är i sitt slutskede och utbildningen kommer att lanseras i januari. Hör gärna av er till oss om ni vill veta mer!

Dela nyheten