Nya e-learningar går att göra var och när du vill

Det är inte alltid du har en vanlig dator till hands när du vill gå en e-learning. Kanske har ditt företag utrustat dig med en surfplatta istället för en dator eller så vill du sitta på tåget, i fikarummet eller hemma med en mobil enhet. Det har gått några år sedan man först började prata om att flash-baserad e-learning inte fungerar på mobila enheter och att detta måste lösas. Vi har sett några olika tekniska lösningar passera revy som har känts svajiga. Nu finns det äntligen stabil teknik som stödjer e-learning på alla typer av plattformar som vi på Finanskompetens känner oss trygga att använda.

Linda Baggio Finanskompetens
Linda Baggio, projektledare på Finanskompetens

– Tekniken är baserad på HTML5 och kallas för responsiv e-learning. Den tar sin utgångspunkt i responsiv webbdesign och innebär att innehållet anpassas för att ge en optimal upplevelse oavsett plattform eller skärmstorlek, säger Linda Baggio, projektledare på Finanskompetens.

– På Finanskompetens kommer vi använda responsiv e-learning design bland annat i vår nya utbildning om Penningtvätt, som vi släpper i höst. Den nya tekniken påverkar också utformningen av själva utbildningen vilket gör att vi får utmana oss själva och tänka i nya banor. Och det tycker vi är spännande!

Dela nyheten