Välkommen tillbaka! I höst går vi in på mobila lösningar för lärande

Välkommen tillbaka till jobbet! Alla jag möter talar lyriskt om denna sommar. Hoppas du är en av dem som har haft det bra. Själv kommer jag minnas badet i 27-gradigt vatten i vår sjö i jämtländska Rörström. Tror inte att sjön någonsin tidigare varit uppe i den temperaturen.

Under sommaren påminns vi ofta om att det finns platser på vårt klot som vi skulle vilja tillbringa mer tid på. För att skapa förutsättningar för att du ska kunna plugga var och när det passar dig, börjar vi i höst att bygga några av våra nya utbildningar i Adapt Learning, som bygger på responsiv design i HTML5. Först ut är vår nya e-learning om Penningtvätt, som du kommer kunna göra på vilken plattform du vill; dator, surfplatta eller mobiltelefon.

Jag känner mig alltid lite kluven när jag ger mig in på ny mark. Å ena sidan är jag nyfiken på ny teknik och nya lösningar, å andra sidan tvekar jag inför att gå ifrån det väl beprövade. I det här fallet känner jag mig dock mycket trygg. Responsiv e-learning har funnits i några år och Flash, som är den teknik som har dominerat inom e-learning tills nu, spås försvinna just för att det inte stöds av mobila enheter. Apropå mobila lösningar, så känns det som att webinarier är här för att stanna i våra licensieringsutbildningar för rådgivare. Antalet deltagare ökar ständigt. Nu har vi i snitt 25 deltagare per webinarium och återkopplingen efteråt är positiv.

I höst har vi också flera spännande lärarledda utbildningar. Jag tänker framför allt på SwedSec-licens för ledning och kontroll och på vår Kundmötesträning för finansiella rådgivare. Spanna in dem om du inte redan har gjort det.

Jonas Dahlqvist, VD

Dela nyheten