Välkomna Eric vår nya CTO!

Idag börjar Eric Krona i rollen som CTO på Finanskompetens. Eric kommer att ansvara för utvecklingen av våra tekniska plattformar. Eric har en lång erfarenhet av systemutveckling och har tidigare exempelvis varit CTO på Linas Matkasse.

Vem är du, Eric?

Jag är en person med stort intresse för teknik, utveckling och problemlösning. Tidigt insåg jag att det gick att hjälpa andra människor med hjälp av teknik. Där fanns en möjlighet att få lära sig mer om vitt skilda områden för att kunna bistå med en teknisk lösning på problem eller utmaningar. Det fångade mig verkligen och visade sig vara både lärorikt och spänannde.

Mer privat har jag familj med fru och två barn som jag gärna spenderar min tid med. Vi gör nog vad familjer gör mest, lagar mat, tränar, spelar spel, gör läxor och umgås gärna i vårt fritidshus i Dalarna.

Utöver det är jag också intresserad av friluftsliv och träning i olika former, detta gör jag mitt bästa för att dra med familjen på så ofta det går med lite skiftande resultat.

Vad driver dig och hur vill du vara med och utveckla Finanskompetens?

Jag trivs bäst i tätt samarbete mellan teknik och affär. Finanskompetens verkar i en för mig ny bransch med många spännande möjligheter. Jag ser stor potential i att kunna utveckla ett ännu bättre och mer modernt teknikstöd hos Finanskompetens för att utveckla affären både för Finanskompetens och våra kunder.

Vilken är din bästa lärupplevelse du varit med om privat eller företagsmässigt och varför var den så bra?

Jag uppskattar själv ett varierat lärande med både teori och praktik. Initialt tycker jag det är viktigt att visa upp eller beskriva en målbild var en vill komma, många har suttit på en mattelektion under sin skoltid och undrat ”Vad ska jag med det här till?”

Jag hade en kort tid en vikarierande mattelärare som beskrev konkreta tillämpningar innan varje nytt område. Vissa tillämpningar kändes vid det tillfället inte så sannolika, men även de finns kvar i minnet när de dyker upp i vardagen.

Dela nyheten