Om man frågar får man svar

Jonas DahlqvistBlogginlägget Samtal utan en enda fråga delas och kommenteras just nu flitigt i sociala medier. Skribenten är frustrerad över att många människor hon möter inte ställer frågor utan endast levererar långa monologer om sig själva. Hon blir besviken över att de inte visar minsta tecken på nyfikenhet på vem hon är och på vad hon tycker och tänker. Många som kommenterar hennes inlägg känner igen sig i det hon skriver, andra ger mothugg och menar att hon själv har ansvar att bryta in och ta plats.

För att kunna förstå och för att kunna möta förväntningar är det nödvändigt att ställa frågor. Jag hoppas att du som är i kontakt med oss på Finanskompetens upplever att vi är nyfikna och engagerade, att vi lyssnar när du berättar vad som är viktigt för dig och för ditt företag. Många av våra uppdragsgivare har just svarat på en mängd frågor i vår årliga kundnöjdhetsundersökning. Här får vi mycket ärliga svar på samarbetet med oss upplevs. Det ger oss insikter i hur vi uppfattas och många uppslag på hur vi kan vidareutvecklas. Det är otroligt värdefullt och vi är tacksamma för att så många tar sig tid att delta i intervjuerna. Övergripande slutsatser från årets undersökning är bland annat att vi överträffar förväntningarna i bemötande, service och engagemang. Det är vi stolta över. Vi får också veta att vi kan bli bättre på att använda möjligheterna som ny teknik ger. Och det jobbar vi med.

Får vi på Finanskompetens några frågor då? Jo det händer titt som tätt. En av de senaste fick vi från Magdalena Schwartz Åkerberg, som är kapitalrådgivare på Sparbanken Tanum i Bohuslän. Magdalena undrade om vi kunde genomföra en kurs i portföljförvaltning, som hon läst om under Training Academy. Och kunde vi göra den mer praktiskt inriktad, så att hon bland annat fick träna riskberäkning av portföljer? Vårt svar var självklart JA, så nu kör vi första kursen i Göteborg den 3 mars. Varför tar jag upp detta? Jo framför allt för att vi tycker att Magdalena har prickat in ett kompetensområde som blir allt viktigare för finansiella rådgivare. Läs gärna artikeln i DI angående spararnas nya riskmetod. Men också för att inspirera dig att ta kontakt och berätta hur du tycker att våra utbildningar kan utvecklas och anpassas till din vardag.

Läs gärna mer om vår nya utbildning här. Och välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar.

Jonas Dahlqvist
VD

Dela nyheten