Länsförsäkringars utbildning inom bolånerådgivning

Henrik Ahnberg, Länsförsäkringar Östgöta

Hur upplevde du utbildningen inför licenstestet?
Kanon! Den innehåller väldigt nyttig info som jag kommer kunna använda i arbetet. När jag vill repetera något kommer jag använda utbildningen som ett uppslagsverk.

Henrik Ahnberg, LF BankNågra särskilda delar som kändes extra värdefulla?
– Mixen av ämnena var bra. Skatterätten var särskilt nyttig tillsammans med den ingående genomgången av kreditregelverk.

Vilken nytta har du haft av utbildningen hittills?
– Som ny i rollen som privatrådgivare känns det bra att ha fått riktlinjer och en bra plattform att bygga min rådgivarroll på. Jag känner att jag har blivit säkrare på bolånerådgivning och det känns också tryggt att veta att vi har ett gemensamt arbetssätt i banken.

Cathrin Söderström, Länsförsäkringar Älvsborg

Hur upplevde du utbildningen inför licenstestet?
– Utbildningen var bra. Dels fick jag fräscha upp det jag kunde sedan tidigare och dels fick jag lite nya kunskaper, speciellt inom juridiken. Att ha en licens i bolånerådgivning gör ju att det känns proffsigare mot kunden.

Cathrin Söderström, LF BankNågra särskilda delar som kändes extra värdefulla?
– Jag fick nya idéer om hur jag kan prata med kunden och en insikt i vikten av att kunden verkligen förstår hur ett lån fungerar och riskerna med det. Jag har lärt mig att förklara mer och att även ta upp frågor som till exempel vad som händer när någon dör eller hur andra förändringar i livet kan påverka ekonomin.

Vilken nytta har du haft av utbildningen hittills?
– Jag kan ge kunderna en djupare förståelse för lån och risker med lån, när jag tar upp frågor som de inte tänkt på. Det är viktigt att vi får ut kunskapen vi har. Dels när vi möter yngre, som matas med reklam om sms-lån, och som tar enkelt på att låna pengar. Och dels när vi möter äldre som snarast kan vara rädda för att belåna sig.

Läs mer om Finanskompetens licensieringsutbildning för bolånerådgivare

Dela nyheten