Välkomna till Sveriges första utbildning inför SwedSecs nya test för Specialister

Finanskompetens har utbildat 1000-tals personer inför SwedSecs test sedan 2001. Vi är mycket stolta över att kunna presentera våra första utbildningar riktad mot SwedSecs nya test för Specialister.

Utbildningen SwedSec Specialist Komplett, innehåller 5 lärarledda dagar, startar 5-6 maj i Stockholm, med fortsättning 21-22 maj och 3 juni. I Finanskompetens Rådgivarportalen har kursdeltagaren en studieplan med tillgång till ett skräddarsytt självstudiematerial som förberedelse till klassrumsundervisningen.

– Intresset finns hos både befintliga och nya kunder, säger Sofie Larsson, utbildningsansvarig på Finanskompetens. Många har frågor kring innehåll men också målgrupp. Utbildningen vänder sig till specialister på värdepappersmarknaden, såväl för dem som ska ta SwedSecs test men även till dem som vill ha en kvalificerad utbildning, utan att skriva testet.

Innehållet är byggt utifrån SwedSecs kunskapskrav. Som alltid jobbar vi tillsammans med några av marknadens främsta experter på området, och använder oss av vår beprövade pedagogik där vi kombinerar distansstudier och klassrumsundervisning.

– Vi förväntar oss spännande utbildningsdagar fyllda med intressanta diskussioner inom till exempel finansiella instrument, handel och inte minst kring flera av de viktiga regelverken. I de ekonomirelaterade delarna, ligger fokus på den finansiella ekonomin men även nyttiga delar i nationalekonomin, säger Sofie.

Den kompletta utbildningen vänder sig till de som har svårt att sätta av tid och verkligen studera på egen hand. Utbildningen ger en effektiv kombination av distansstudier och fem lärarledda kursdagar, där vi fokuserar på de mest väsentliga delarna av innehållet, som också kan vara svårt att lära sig på egen hand. Ett uppskattat mervärde är diskussioner med kollegor i branschen och coaching av Finanskompetens programansvarige, som ger tips och stöd i studierna och inför testet.

SwedSec Specialist Distans

För de som har branscherfarenhet, disciplin att avsätta tid och studera på egen hand erbjuder vi utbildningen SwedSec Specialist distans. God studievana är en förutsättning. Vi ger deltagaren tillgång till ett skräddarsytt studiematerial som omfattar cirka 80-90 timmars distansstudier. Hur mycket man behöver studera beror på förkunskaper och studievana. Kunskapskraven och därmed vår utbildning är omfattande. I testet ställer SwedSec ofta krav på både djupa och detaljerade kunskaper.

Målet är att utbildningarna ska ge våra deltagare bestående kunskaper som man verkligen har nytta av i sin vardag, förutom att klara SwedSecs test så klart.

Varmt välkomna till ”Specialisten”!

Dela nyheten