Rätt kompetens för livförsäkringsförmedling

Göran Bäckström, FinanskompetensNya lagar och riktlinjer, i kombination med en ökad potential i försäkringsaffären, har skapat behov av yrkesrollsanpassad kompetensutveckling inom liv- och pensionsförsäkring. Specialiserade försäkringsrådgivare behöver frigöra tid till mer komplex rådgivning. Avlastning står att finna i kontorsrörelsen, framför allt hos privat- och företagsrådgivare, som kan ta en större del av den mindre komplicerade rådgivningen.

Mot den här bakgrunden har vi på Finanskompetens under våren skapat en ny struktur för våra certifieringsutbildningar inom livförsäkringsförmedling. Den består av tre nivåer; bas, påbyggnad och specialist.

Certifiering Försäkringsförmedling Liv Bas är vår distansbaserade grundutbildning. Den vänder sig till kundtjänst, rådgivare och andra medarbetare som möter privatpersoner som vill förbättra sin pension eller skapa ett ekonomiskt skydd för sig och sin familj.

Certifiering Försäkringsförmedling Liv Påbyggnad är en helt ny utbildning för rådgivare som träffar företagare och privatpersoner med lite mer komplicerade livförsäkringsbehov.  Så fort du jobbar med företag är det relativt mycket mer inom bland annat juridik, skatter, företagsekonomi och försäkringsprodukter som du måste kunna. Därför består den här utbildningen av 25 fullmatade timmars distansstudier där även praktiska tillämpningsövningar ingår.

Specialistnivån utgörs av vår väl beprövade livdiplomutbildning för specialiserade försäkringsrådgivare. Det är ett längre program som kombinerar distansstudier med 19 lärarledda dagar. Jag kan avslöja att vi håller på att ta fram en renodlad distansversion av specialistutbildningen med planerad lansering i höst. Den kommer innehålla de teoretiska kunskaper du behöver för en snabb livdiplomcertifiering.

Vi på Finanskompetens är övertygade om att du når längre genom att kombinera teori med praktisk kundmötesträning. En smart variant kan därför vara att kombinera våra nya utbildningar med fyra dagar Kundmötesträning för finansiella rådgivare.

Välkommen att höra av dig för att diskutera hur vi kan lösa era behov av kompetensutveckling inom försäkringsförmedling!

Göran Bäckström
Produktansvarig försäkringsutbildningar

Dela nyheten